!
!

Ehbo-artikelen

Heka NET elastisch netverband

Vanaf
!
Elastisch netverband. 58% katoen, 25 % rubber omsponnen met polymide.
Geen pleisters of klemmen nodig. Gerekt 25 mtr lang.

Leukotape foam 30x20x0.4 (10st.)

!
Bestaat uit een flexibele, 4mm dikke laag schuimrubber die aan één zijde is afgewerkt met textiel. Het biedt een effectieve bescherming tegen overmatige druk onder alle soorten verbanden.

Mobiderm foam pad 5x5mm (33cmx1m)

!

Mobiderm
Bandageren is het inzwachtelen van de gezwollen arm of het been met meestal korte rek zwachtelverband.
Het beste resultaat wordt bereikt door een gelijkmatige afnemende druk op te bouwen naarmate men dichter bij het hart komt.
Hiervoor is het noodzakelijk holten met een drukverhogende pelotte op te vullen en is het verstandig om onder de bandage of kous een drukverhogend Mobiderm verband aan te leggen.
Het Mobiderm verband, bekleed met schuimrubber blokjes 15x15 mm of 5x5 mm, die kriskras over het verband zijn verdeeld, zorgt voor een gelijkmatige (hogere) druk op het onderliggende weefsel, waardoor de afvoer van het weefselvocht bevorderd wordt.
Een ander gunstig effect is dat de “spierpomp” beter werkt.
Door de tegendruk van het verband, drukken kleine spierbewegingen het onderhuidse weefsel en de huid steeds tegen het verband aan en zorgen samen met de kriskras geplaatste blokjes van het Mobiderm verband voor een effectieve micromassage.
Het gebruik van schuimrubberblokjes, in plaats van schuimrubber strengen of pelotten, voorkomt dat de banen die gebruikt worden voor de afvoer van het weefselvocht worden geblokkeerd.
Met behulp van de schuimrubber blokjes wordt voorkomen dat de afvoer van het weefselvocht wordt belemmerd.
Elke spierbeweging masseert en de gelijkmatige hoge druk verbetert de pompfunctie van het dieper gelegen weefsel.
Een zo normaal mogelijk gebruik van de arm of het been is een extra stimulans voor de pomp.
Het gebruik van Mobiderm verband voorkomt het ontstaan van striemen door het bandageren.

Mobiderm foam pad 15x15mm (33cmx1m)

!

Mobiderm foambandage 15x15mm(10cmx3m)

!

Komprex Binde 100x10x1 cm

!
Komprex schuimrubber op rol worden los in spiraaltoeren zonder overlapping gewikkeld. De versterkte compressiewerking wordt bereikt door over het Komprex windsel een elastisch drukverband aan te leggen. Komprex materiaal moet koel en droog worden bewaard en worden beschermd tegen de invloed van UV-stralen. Schuimrubberwindsels, pelotten en platen op synthetische rubberbasis. Voorzien van een zeer glad oppervlak, licht en elastisch. Het materiaal is lucht- en waterdamp doorlatend.